Biljarski stol: Kako mogu pronaći savršenu veličinu?

Veličina biljarskih stolova tradicionalno se navodi u (engleskim) stopama. No, taj podatak odnosi se samo na igraću površinu. Ovisno o odabranom modelu, ukupna veličina stola može biti različita. Stoga je važno obratiti pozornost i na odgovarajuće dimenzije. Duljina stola uvijek je u omjeru 2:1 u odnosu na širinu.


Kao mala pomoć za orijentaciju: 1 stopa iznosi 30,48 cm.

Međutim, točne veličine različitih igraćih površina opširnije smo objasnili u nastavku.


Najvažnije pravilo pri postavljanju biljarskog stola: Stol sa svake strane mora biti udaljen od zida najmanje 1,5 m. Samo tako je moguće nesmetano igrati, a da pritom ne udarate štapom o zid.

Koje veličine biljarskih stolova postoje?

U našoj trgovini biljara nudimo vam biljarske stolove u najčešćim veličinama. Kako bismo vam pružili kratak pregled, saželi smo ih u nastavku.

Mali stol za malo prostora: biljarski stolovi od 5 i 6 ft

Nemaju svi dovoljno prostora u svom stanu za vlastitu biljarnicu. No, stolovi veličina od 5 ft ili 6 ft mogu se lako uklopiti u namještaj blagovaonice ili dnevnog boravka. Ova opcija nudi vam kompaktnu verziju biljara za vaš dom. Manji biljarski stolovi posebno su prikladni i kao model za početnike, što ne znači da se iskusniji igrači dosađuju pri ovim veličinama: Stol od 5 ft ima manje rupe kako bi i dalje održao razinu težine.


Igraća površina stola od 5 ft iznosi 160 cm x 80 cm, a kod modela od 6 ft ona iznosi 182 cm x 91 cm.

Biljarski stol srednje veličine od 7 ft

Biljarski stol od 7 ft smatra se modelom srednje veličine. Iako je nešto manji od standardnih modela, ipak je prikladan za pripremu ambicioznih igrača za sudjelovanje u turniru.


Naši biljarski stolovi od 7 ft imaju igraću površinu od 198 cm x 99 cm.

Profesionalni stolovi za vaš dom: biljarski stolovi od 8 i 9 ft

Na profesionalnim turnirima koriste se isključivo biljarski stolovi od 8 ili 9 ft. Minimalna veličina stola za prvenstva u pool biljaru iznosi 8 ft.


Veličina od 8 ft odgovara veličini od 224 cm x 112 cm, a kod modela od 9 ft igraća površina iznosi 254 cm x 127 cm.

Posebni biljarski stolovi u odabranim veličinama

Asortiman biljarskih stolova marke Lissy ne odlikuje se samo visokom kvalitetom, već i funkcionalnošću. Cilj nam je da što većem broju ljudi omogućimo uživanje u svom hobiju u vlastitom domu. Zato razvijamo biljarske stolove koje možete pretvoriti u stol za blagovanje u samo nekoliko jednostavnih poteza. U tu svrhu pronaći ćete, na primjer, naše patentirane i okretljive biljarske stolove. Uštedite svoj prostor tako da svoj stol preinačite kad god vam je potreban za određenu svrhu. Ovi praktični modeli dostupni su u veličinama od 5 ft, 6 ft i 7 ft.


Ako svoj biljarski stol ne želite postaviti u stan, možda je verzija za Vanjske prostore pravi izbor za vas. Naši vanjski biljarski stolovi otporni na vremenske uvjete dostupni su u veličini od 7 ft.

Biljarski stolovi tvrtke Lissy u različitim veličinama

Nisu svi modeli biljarskih stolova dostupni u svakoj veličini. Razlog tome je što dajemo sve od sebe kako bismo uskladili veličinu i funkcionalnost naših stolova. Pogledajte asortiman biljara u našoj internetskoj trgovini: Ako već imate biljarski stol, možda ćete htjeti kupiti naše štapove ili kugle za biljar. Rado ćemo vam pomoći ako imate pitanja.